lördag 7 april 2012

Nyheter april 2012

Teknisk landning i Umeå


LN-RPS i Östersund

SAS flygning SK 1014 från Stockholm Arlanda till Skellefteå med ankomsttid 12.30 på onsdagen den 2012.04.04 blev tvungen att göra en teknisk säkerhets- landning på Umeå City Airport.

Flygplanet LN-RPS, en Boeing 737-683, fick problem med kabintrycket. Befälhavaren valde först att gå ned på lägre höjd för att sedana landa i Umeå.

Landningen ska enligt SAS ha skett helt odramatiskt. Passagerarna ska inte ha märkt av tryckfallet i kabinen, säger Malin Selander presskontakt på SAS.

Passagerarna fick fortsätta till Skellefteå med buss.

Källor:

Västerbottens-Kuriren
Aviation-safety.net/wikibase


LN-RPS på Stockholm Arlanda


Foto: Flyg-till-norrland.blogspot.com
--------------------------------------------------------------------

Nextjet drar ned på flyg till och från Hemavan under sommaren

Nextjet drar ned på flygavgångarna till och från Hemavan under sommarhalvåret, men behåller avgångarna till Vilhelmina. Nextjet meddelade den 27 mars att de tidiga avgångarna från Hemavan och de sena avgångarna från Stockholm ställs in under sommarhalvåret.

Brian Liddle, marknadschef på Nextjet, beklagar att Hemavanborna drabbas när vissa avgångar uteblir till orten under sommarhalvåret.
- Vi följer de stolskrav och de turer som vi är ålagda av Trafikverket att göra enligt upphandlingen. Men allt som Nextjet gör utöver det måste vara lönsamt och sker på egen risk, säger han.

Nextjet har upphandlingen att rätta sig efter, och där utgör Vilhelmina huvuddelen. Hemavan är en add-on. Det handlar också om operationella prioriteringar, var man stationerar besättningar och servicepersonal.

Nextjets nuvarande upphandling, där Hemavantrafiken ingår, sträcker sig till oktober 2015.

Källa: Västerbottens-Kuriren

--------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar